Woordje van de voorzitter

Beste medeburger,

Hopelijk mogen we dit jaar eindelijk ‘de beloofde verandering’ meemaken, want tot op heden hebben we daar nog niet veel van gemerkt.

We namen afscheid van 2014 en hebben het nieuwe jaar met knallend vuurwerk ingezet. De kraampjes van de kerstmarkt en de feestverlichtingen zijn terug ingepakt. Het leven neemt weer een beetje zijn ‘normale’ gang in. Alhoewel we de eerste dagen van het nieuwe jaar al kommer en kwel gezien hebben in onze omringende landen. Aanslagen en zinloos geweld, onschuldige slachtoffers, daar met vergeleken zijn onze grieven maar peanuts. Hopelijk stopt dit waanzinnige bloedbad onmiddellijk.

Wij als NAP zijn er in ieder geval klaar voor om de nieuwe uitdagingen van 2015 aan te gaan. We zullen onze oppositierol hardnekkig blijven verderzetten. We beginnen er al meteen aan met een gefronst voorhoofd want er zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd in de begroting. De oude stoelen in de gemeenteraadszaal zijn inderdaad helemaal op en de raadsleden verdienen een nieuw zitje, maar moet dit dan zo duur zijn? De zitjes voor het publiek hebben veel minder gekost en worden niet meer of minder gebruikt. Zoals je verder kan lezen worden verschillende projecten doorgeschoven naar de volgende legislatuur en werden voorziene bedragen aanzienlijk verlaagd.

Wij willen langs deze weg ook alle mensen bedanken die ons met de kerstmarkt een bezoek hebben gebracht. De reacties en felicitaties met ons huidige werk waren uitbundig en gemeend. Dit doet deugd te horen dat de mensen toch blijven volgen en appreciëren wat ge voor de burger doet. Onze nieuwjaarsreceptie van 09 januari was een groot succes met toespraken van mezelf en Kris Wils, onze fractieleider. De hete hangijzers werden aan de algemene vergadering toegelicht.

Graag zou ik iedereen willen uitnodigen op ons 27 ste NAP bal, dat doorgaat op zaterdag 07 maart 2015 in het cultureel centrum “ ’t Aambeeld” om 21 uur. Het beloofd weer een knaller te worden met optredens van “Doran” (winnaar van de VTM soundmixshow 1995) en “Dirk Nyberg”. Het dansorkest “The Old Stars” speelt ten dans. Kaarten te verkrijgen via onze bestuursleden of via het nummer 0487 126716.

U komt toch ook?

Tot dan.

De voorzitter.